Godisboxenbloggen

Du glömmer väl inte sommarens födelsedagar?

2018-07-16

I sköna semestertider med sommarprat i lurarna under ett skuggande parasoll, kan det vara svårt att tänka på andra. Och det är väl ok till en viss gräns. Men en tanke förtjänar de allt. De som har det tufft att bli ihågkomna under sommarens lugna grillmånader. De som går under radarn nu när facebook-flödet scannas lite mer sällan. De som HR-avdelningen annars ser till att vi inte missar, men som nu lever i total radioskugga.

Jag pratar såklart om födelsedagsfirarna under juli och augusti. Precis, DE bortglömda stackarna. Så bryt trenden i år! Res dig…nej förresten, det behöver du ju inte. Ligg kvar och fixa en skön liten födelsedagspresent till någon som kanske just på grund av tidpunkten kommer uppskatta den lite extra. Sen kan du fortsätta göra din grej. För det är du värd.

Våra mest poppis boxar (inte minst till födelsedagar) har du här.

Ha det gott!

/Fredrik

Glassarvovve

Student, sommar, sött!

2018-05-30

Vilken fantastisk start på denna sommar! Tänk att kunna bada redan nu, utan att behöva rusa upp till handduken. Eller att faktiskt ta en glass som smälter om man inte är riktigt snabb!? Vi håller tummarna för att det håller i sig.

Men det ligger ju annat fantastiskt i luften också, den där sköna dallrande känslan av nytt, läskigt och spännande på samma gång; jag pratar så klart om studenten! När det är dags att ömsa skinn i livet och hitta nya sätt att ta sig an det.

Och vi hoppas att de flesta har möjlighet att uppvakta (och dela med sig av kloka råd, som kommer sjunka in hos mottagaren om sisådär 20 år) alla de som är på väg ut. Men när det inte är möjligt, så finns vi beredda med riktigt goda studentpresenter. Och självklart med ett utrymme i boxen, där livsråden kan förevigas på pränt. Så passa på att skicka en smarrig och kärleksfull överraskning till den som på darriga knän och med förväntningar i kroppen ger sig ut på nya äventyr.

Grattis alla studenter och lycka till!

/Fredrik

Studentmotiv

Mors dag på söndag! Vi har presenterna.

2018-05-22

Supermamman, bonusmorsan, mammas mamma. Kär mor har många namn. Och är väl värd en egen dag för lite extra hyllningar. Kan du inte träffa henne på söndag, så går det ju bra att skicka en en box fylld med gott och kärlek. Har du dessutom ett fint kort på er ihop, så har du även bilden på boxen klar. Annars har vi givetvis många fina mamma-motiv.

Så ge henne ett ”Jag älskar dig”-shout out, rakt ner i brevlådan. Det kommer hon att gilla. Mycket.

Och våra tips på morsdagspresenter hittar du här.

Ha det gott!

/Fredrik

 

Välja mamma

 

Födelsedag på gång?

2018-05-09

Inget kan väl vara lika kul och ångestfyllt samtidigt, som när man ska fira vännen som fyller år. Framförallt om man inte har möjlighet att ses, utan istället tänker sig att överraska med en födelsedagspresent från avstånd. Vad ska man köpa? Hur mycket är lagom att lägga? Och så ska det såklart vara personligt också.

Då är ett bra tips att kika in på sidan för våra tips på födelsdagspresent. Där hittar du bra tips och ideér på båda goda, personliga boxar som passar perfekt för de flesta som ska firas. Och kika också på vår film, så får du en bra bild av hur Godisboxen funkar!

Bråttom? Vår mest populära box just nu är biogodisboxen. Funkar perfekt till bioälskaren.

Ha det gott!

/Fredrik

Graffiti grattis

Ni missar väl inte våra ursöta mössor till de nya små liven?

2018-03-01

Det är inte alltid så lätt att hitta rätt nyföddpresent, när man vill gratta till bebis. Men vi har tagit fram en box (eller två egentligen, beroende på vilken färg på mössan man föredrar) med riktigt gott energi-tillskott till de nyblivna föräldrarna, vilket brukar vara grymt uppskattat. Och en supergullig mössa från Novisen Design till den lilla/lille som nyss sett dagens ljus för första gången.

Så peppa och gratta hela familjen med ett riktigt söt överraskning rakt ner i brevlådan! Kika in bebisboxen här!

Ha det gott!

/Fredrik

 

Nyföddpresent

Alla hjärtans dag present i år? Kul! Vi hjälper dig gärna med tips på goda överraskningar.

2018-01-23

Årets stora kärleksdag närmar sig (alla hjärtans dag dyker ju alltid upp 14 februari och våra förslag på alla hjärtans dag present hittar du här). Då det är dags att låta ditt hjärtas alla serenader och dikter få fritt spelrum. Då du kan låta ett flygplan röksignalera din älsklings namn i luften eller tatuera in porträttet i ett hjärta på ryggen. Eller tappa upp ett choklad-bad och tillsammans avnjuta gott bubbel, serverat till en stråkorkesters finstämda spel. Eller…nja, vi har ju alla olika sätt att fira kärleken på. Och ett lugnare, på tu man hand-firande i hemmets lugna vrå kan vara nog så romantiskt och mysigt. Men oavsett, så kan det faktiskt vara ett bra tillfälle att stanna upp en stund och se de som betyder mycket i ditt liv. Att ge en extra kram eller berätta att ”Du är bäst, jag är glad att ha dig i mitt liv!”.

Och vill du skicka en liten hälsning, fylld med kärlek och gott så hjälper vi dig gärna, vi har så klart laddat upp med fina kärlekspresenter som gör din älskling, bästa vän eller favorit-mormor superglad och varm i hjärtat. Kolla in vår sweetheart box exempelvis, fullsmockad med god valentine-choklad och geléhallon. Och med ett fint kärleksmotiv för din box, så blir det en present som stannar länge i hjärtat…

Ha det gott!

/Fredrik

Kärleksförklaring på godisbox

När skickade du ett kärleksbrev senast? Passa på att göra det idag!

2017-11-16

Det fanns en tid, när det faktiskt var kul att gå till brevlådan eller att höra dunset från brevbärarens hög som landade på hallmattan. Då det fanns fysiska kärleks-förklaringar långt bortom hjärta hjärta-emojis 2-dimensionella symboler. Ett fint kuvert med blyerts-skrivet innehåll (johodå, man skrev faktiskt riktiga brev!) som uttryckte kärlek två vänner emellan, eller varför inte till honom eller henne som fick hjärtat att slå lite snabbare när man passerade varandra i skolans korridorer.
Visst kan man sakna den tiden, när ett kryss i fel ruta (” förslagsvis i nej-rutan under frågan: Får jag chans på dig?”) kunde få världen att rämna. Kanske inte just i stunden, eller under det året ens. Men åtminstone när man tänker tillbaka och inser hur kontrollerat och snävt vi lever idag, jämfört med då. Hur sällan vi hoppar jämfota i vattenpölen eller hur sällan vi faktiskt skriker när vi blir arga. Eller ens busringer på sura grannens dörr.
Nej ok då, jag inser väl också fördelen med att vi inte fullständigt går bananaz alá tidiga tonår.
Men ett kärleksbrev till den man gillar, lite då och då. Det vore väl inte så dumt?

Kolla in våra fina kärleksmotiv till ditt goda kärleksbrev!

Ha det gott!
/Fredrik

Skriver love

Fars Dag 2017 är snart här!

2017-10-31

Så är det. Dagen då pappa uppvaktas lite extra i år, är 12 november. Dagen då han bara kan lägga upp fötterna på pallen, dra fåtöljen i viloläge och bli så där skönt uppassad som bara han förtjänar.

Och i den bästa av världar så kan man ju fira sin favorit-hjälte på plats, med lite god tårta och en och annan present. Men det är ju inte alltid det är möjligt. Och då är det skönt att det finns sätt att skicka lite brevlåde-kärlek!

Så om vi tänker oss de där fötterna på pallen som nämndes tidigare, så kan du ju låta honom får lägga upp dem i ett par snygga strumpor från Happy Socks samtidigt som han mumsar på en bit god choklad och njuter av att läsa din fina kärlekshälsning, om och om igen.

Men som alltid, present eller ej, är det viktigaste att du berättar för honom hur viktig han är. Att han förtjänar sin egna dag. En stund i centrum utan krav. För det är han värd.

Ha det gott, alla!

/Fredrik

Dags att busa, mysa och fixa pumpan!

2017-10-25

31/10 är det Halloween, vilket kan ses som startskottet för inomhussäsongen med mycket tända ljus, ”krypa in under filten och se serier”-kvällar och låta ansiktet få en nyans ljusare ton. På många sätt en lite mer kravlös tillvaro, vilket kan vara skönt!

Men det är också dags för lite bus. Och godis. Och pyssel. Och att starta höstlovet med att fixa en snygg pumpa, kanske ordna ett litet Halloween-party och göra lite läskigt spindelgodis kan vara ett kul sätt att aktivera de yngre familjemedlemmarna? På ungafakta.se hittar ni mängder av roliga pyssel-tips inför Halloween!

Och vill ni överraska höstlovsfirarna med en läskigt god present så har vi roliga Halloween-boxar. Perfekt för både biokvällar och om grannarna missat att köpa hem godis till ”trickortreat”-rundan. Eller om de anser att trädens fallfrukt skulle vara tillräckligt….

Ha det gott!

/Fredrik

Läskiga pumpor

En ny stjärna på chokladhimlen! Välkommen säger vi till…

2017-10-08

Van Ufford! Vi letar ju konstant efter nya, spännande varumärken att ta in i vårt sortiment. Varumärken som tillför lite ”uff” (ah, Van ”Uff”ord…ni fattar va? ;-)) i våra boxar och som känns rätt i tiden. Och att då på nära håll (Van Ufford är ett Ystad-baserat företag) fått följa framväxten av ett nytt ekologiskt choklad känns superkul! Och extra kul att ni, via våra sociala kanaler, hjälpt oss att göra ett första urval bland smakerna vi ska ta in. För det är ju så vi vill ha det, att ni ska få vara med och bestämma vilka som är de godaste presenterna.

Så vill du låta din vän njuta av handgjord, ekologisk kvalitetschoklad och dessutom vara bland de första att få göra det? Kolla då in våra olika varianter på Van Ufford choklad.

Och fortsätt hänga med oss hela hösten, så missar du inte en enda av de nyheter som kommer…

Ha det gott!

/Fredrik

 

Ny stjärna bland choklad

Höst och härliga äpplen!

2017-09-13

Vi lägger drömmen om långa sandiga stranddagar längst bak i minnesbanken och fokuserar lite framåt istället. För efter ett relativt lugn, så är det nu det händer; för precis som naturen byter om alá Fantomen när han ska göra stan, så är det också dags för oss att byta skepnad och steppa upp inför vårt roligaste och tuffast halvår där högtiderna avlöser varandra. Och för att klara omställningen på bästa sätt i år, så har vi också tagit in en ny stjärna i Godisbox-familjen; välkommen Josefin! Så nu känner vi oss redo och det kommer också hända en hel del på nyhetsfronten under det närmaste, så fortsätt hänga med oss på sajten och i våra sociala kanaler.

Men vad vore väl en höst utan lite äpplen, trädgårdens guld just nu (för er som inte har kantareller i densamma då, vill säga. Men det hoppas jag inte.) ? Och varför inte i form av äpplepaj rent av? Här hittar ni ett recept från Mitt Kök där Daim sätter lite extra twist på pajen och är helt underbart!

Äpplepaj

Men vi vill ju också haka på den mysiga höstkänslan och har självklart laddat upp med ett gott te med smak av….just det; äpplepaj! Så varför inte överraska din te- och -mysälskande vän med något riktigt gott i brevlådan? Och i hälsningen kan du ju passa på att bjuda in dig själv också…;-) Äpplepaj i box hittar du här.

Så njut av hösten och minns att delad glädje är dubbel glädje.

Ha det gott!

/Fredrik

Cool nyhet för en het sommar!

2017-06-28

Flip-flops och med stråhatten käckt på svaj, testa magasinens lemonadrecept och svära lite tyst över att jordgubbarna i pallkragen inte är klara än (de skulle ju vara röda och fina till midsommar!). För en del är detta verkligheten just nu, medan andra får vänta någon vecka till. Även om det mentala så sakteliga börjar svänga över i liknande scenarion. Ah, semester!

Och lagom till alla semesterfirare som även ska fira annat (jodå, man fyller år även på sommaren) så lanserar vi idag en godisbox; kylboxen som innehåller solskyddskräm och en läskande glasscheck! Perfekt för den som du är lite extra rädd om och som älskar glass i sommarsolen!

Så kolla in vår heta nyhet och fundera på vem som skulle uppskatta din omtanke idag…För det är coolt att vara rädd om sina vänner!

Ha en fin sommar!

/Fredrik

Kylboxen

Härliga studenttider!

2017-05-29

Knappt har vi hunnit med att fira mamma på hennes dag, innan det är dags att fokusera på studenterna. Ibland går det lite väl snabbt mellan bytena, men förhoppningsvis så fortsätter vi att uppskatta henne, även under resten av året.

Men med det sagt så är det dags att vända blad och fokusera lite på de som vanligtvis inte kommit riktigt lika långt i livet och som alltid gör en trip down memory lane så enkel. För vi är ju många som varit där, och förhoppningsvis är det mest med goda minnen som vi kan blicka tillbaka. Även om vägen dit kunde varit mer njutbar. Och innehållit mer filmvisningar på historie-lektionerna. Och nu när studentmössorna syns allt flitigare och overallerna blir allt solkigare, så är det inte helt utan avund man gratulerar till en härlig tid!

Och på tal om att vara där och gratulera; i bästa fall så kan du själv vara på plats så klart. Men om du inte kan, så är ju en godisbox ett bra alternativ. Och självklart har vi fina motiv för din studentpresent.

Och till dig som tar studenten; njut.

Ha det gott!
/Fredrik

 

Motiv till studentboxen

 

Fokus på mamma – Mors Dag närmar sig!

2017-05-16

Visst förtjänar hon uppmärksamhet året om, men att fira henne lite extra på Mors dag, dagen då hon står i centrum, är så klart en bonus-chans att få uttrycka kärlek och tacksamhet för det hon gör. Och för många också en naturlig dag att samla familjen, vilket kan vara nog så viktigt.

Men ibland funkar det inte att ses över en bit tårta och kaffe. Och då hjälper vi gärna till! Så rota bland gamla foton, ladda upp det finaste du hittar på er (jodå, pudelfrissen funkar också) och använd som motiv på en godisbox. Välj hennes absoluta favvo-godis, ex. fin present till mamma eller kanske kombinerat Triss i kärlek. Sen är det bara en fin hälsning som saknas, och när den är klar så skickar vi din kärlek!

Men som vanligt, present eller ej; se bara till att berätta hur mycket hon betyder. DET är det som räknas.

Ha det gott!
/Fredrik

 

Världens bästa mamma

Tiden för födelsedag är här. Men det finns fler tillfällen för presenter.

2017-03-14

Just nu fyller fler år, än någon annan period på året. Och det märks så klart även hos oss! Härliga grattismotiv och fina egengjorda bilder dominerar inflödet tillsammans med de populära bio- och trissboxarna.

Men det finns också en ökande andel av goda hälsningar som känns lite extra. De där som värmer hjärtat och per automatik ger dig ett brett leende. Som visar på all kärlek och omtanke som finns därute och som ni gärna visar era vänner och familjer. ”Bara för att”-hälsningarna. Som gläder den som har haft en tuff vinter, som får en efterlängtad farmor att fälla glädjetårar, som får vardagshjälten att känna sig uppskattad. Som får nära och kära, att känna sig viktiga. Bara för att de är just den personen i ditt liv.

Så kika på våra presenttips inför vårens alla födelsedagar. Men glöm inte alla andra anledningar som finns, när du vill göra någon glad.

Ha det gott!
/Fredrik

 

Puss och kram motiv till godisbox

Alla hjärtans dag 2017 närmar sig.

2017-01-31

Vi tror på kärleken i år. Och att den behövs, kanske mer än någonsin. Så vad passar bättre än, att alla hjärtans dag 2017 snar är här (14/2)? En chans till att uppskatta din bästa vän, älskling eller familj lite extra. Och att fira det ni har tillsammans. För de flesta av oss har faktiskt förmånen att kunna dela sitt liv med någon, chansen att säga ”jag älskar dig”. Och visst är det så i tider av stress och krav på att haja vilken som är den senaste detoxjuicen (ingefära är sååå 2016…), samtidigt som du ska klara av det tuffa combat-pass på gymmet, att vi ibland hamnar snett i prioriteringarna. Så alla hjärtans dag 2017 tycker jag att vi använder för att vända det. Låt det handla om en tu-man-hand kväll med kärleken, varför inte käka en bit tillsammans och hålla hand, medan stearinet sakta rinner ner på rödrutiga duken. Perfekt att komplettera med en bio efteråt! Kolla ex. in våra kärleksboxar med choklad och biobiljetter. Eller kanske bara åka hem till vännen som du inte sett på ett tag och duka upp för en härlig spelkväll, med något gott som ni båda gillar.

Jag tror att ni är med på vad jag menar. Den där känslan av att vara något mer än bara jag, att få känna samhörighet och ta sig tiden att göra det vi gör allt mer sällan; prioritera ”tillsammans” framför ”jag”. Därför kommer alla hjärtans dag 2017, helt rätt!

Kan du inte träffa den du vill kärleka? Skicka då något sockersött som landar lika gott i magen som i hjärtat! Och i brevlådan förstås. Så välj bland vårt utbud av alla hjärtans dag present och överraska den du verkligen gillar! Och så låter vi helt enkelt detta bli kärlekens år. OK?

Ha det gott!
/Fredrik

You color my life

 

Nytt år fyllt med möjligheter! Och goda hälsningar.

2017-01-17

Vi struntar i att haka upp oss på allt som inte blev, eller nyårslöften som bröts strax efter tolvslaget. För så kommer det alltid se ut. Något blir medan något annat inte blir. Och ett missat tillfälle leder till en annan oväntad möjlighet. Så vi kikar över kullen (eller berget, trädtopparna eller vilken naturmetafor du nu känner dig mest bekväm med) och pratar framtid istället. För vår del handlar det om möta ett nytt år, med samma nyfikenhet som vi alltid gör, och att se till att viljan att hela tiden driva framåt och utvecklas följer med oss. Vad vill våra kunder ha? Hur kan vi bli en ännu bättre present-tjänst? Och hur kan vi få blombuds-branschen att vissna lite extra?

Så vårt år kommer fyllas med nya produkter (ni har väl inte missat våra ”nyfödd”-present, tex?) och vi kommer fortsätta erbjuda bra alternativ när du vill överraska någon du gillar! Och vi kommer fortsätta lyssna på er, när ni har idéer som utvecklar oss ytterligare. Så jag hoppas ni får ett riktigt härligt 2017, där drömmar och mål nås som du själv vill. Om inte, så får man alltid en ny chans nästa år…

Ha det gott!

/Fredrik

 

Gott nytt år

Årets julklapp på box

2016-11-24

Det är alltid en intressant period, november till december. Högtider avlöser varandra, tomteskum upp till taket och lagerutrymmes-maximerandet skulle göra vilket Tetris-proffs som helst grön av avund (jodå, det fanns föregångare till Candy Crush. Osäker dock på om det verkligen finns Tetris-proffs). För att inte prata om planeringen kring alla kampanjer och företagsbeställningar inför julen. Eller skrivkrampen från inleverans-signeringarna.

Man kan tro att ovan är en mild klagosång, men så är det verkligen inte! Jag älskar den här perioden, där allt testas till max och tillfredsställelsen av att göra våra kunder nöjda (viket alltid ska vara slutresultatet, oavsett ev. arbetsbelastning) är ett härligt kvitto på att det är värt allt slit. Och där prövningarna alltid gör att man blir lite bättre, lite effektivare. Och sen att så många skickar goda julklappar (som ni hittar här: www.godisboxen.se/godis/julklapps-boxar/ )och skriver kärleksfulla hälsningar till farmor och vänner, fyller ju också på energidepåerna. Kärlek kan det aldrig bli för mycket av! Och det är ju ändå det allt ska handla om, att faktiskt se varandra. Även om man inte kan ses.

Så stressa lugnt, ta en extra pepparkaks-paus och ge vänner och familj en extra kram. Det mår alla bättre av.

Allt gott!

/Fredrik

Härlig jul

 

Fars Dag är snart här!

2016-10-28

”Hej pappa, i år blir det ingen slips!” Det här är nog den vanligaste hälsningen som medföljer farsdagspresent-godisboxen. Och så är det ju; vi har inga slipsar. Eller blommor som vissnar, för den delen. Nä, vi kör hardcore på box-spåret, fyllt till bredden av gott godis men kanske framför allt, överfyllt av kärlek.

För säg den pappa som kan motstå att få den där härligt, korniga bilden där ni tillsammans njuter av en barndoms sommar, framletad ur fotoalbums-skattgömman, och på en box återupplivad igen. Tillsammans med pappas polisonger och trätofflor. Och har man låtit fantasin flöda bara en liten bit längre än slips-spåret, så finns ju chansen att uttrycka det där som man faktiskt egentligen känner, men sällan tar sig tid till att berätta. Dessutom överlever ju presenten långt efter att godiset är slut.

Blev du sugen på att överraska med något gott, både för mage och hjärta? Superkul isåfall!

Kolla in Fars dag-boxar: https://www.godisboxen.se/godis/farsdagboxar/

Men annars blir han så klart glad bara för en omtanke och ett telefonsamtal också. Ja, till och med för en slips faktiskt.

Ha det gott!
/Fredrik

Tack pappa

Bilden tillhör Godisboxen.se och får endast användas som motiv eller i marknadsföring efter godkännande från oss.

Äppelpaj och bio. Inomhusmyset närmar sig!

2016-08-22

Förhoppningsvis har ni haft en bra sommar. Och självklart hoppas vi kunna fortsätta njuta ett tag till av ljumma kvällar och skönt häng på uteplatsen. Men sen då? Tar allt slut? Absolut inte! Det är bara en period av nödvändigt tvärtemot som kommer, dvs den där perioden med lite närmare till ett negativt tankesätt ( ”Vad kallt det är!” ”Kolla, vinden tog krukorna!”) som ändå behövs för att kunna njuta sommaren till max (”Äh, tänd grillen. Lite regn har ju aldrig skadat!” ”Kolla, vinden tar myggorna!”).

Och det är ju också en period som bjuder in till ett lugnare tempo med fler hemmakvällar utan någon större risk att avlägsna kusinbarn, som plötsligt känner sig familjära på sin husvagnsodyssé genom landet på jakt efter lunch/middag och frukost, plötsligt dyker upp. Och visst funkar det väl att ställa undan gräsklipparen redan nu? Några extra centimeter är säkert bara bra under vintern.

Så njut av att sommaren snart är över och längta till filtmyset i soffan! Och vill du sprida din höstpositivism till dem som ännu hakar sig fast i ångesten, så kan du såklart fixa det med en godisbox. Eller vad sägs om lite skönt äppelpajsdoftande te med tillhörande choklad? Eller varför inte boosta vännen med klassisk schweizernöt och ett avkopplande biobesök?

Härliga höst, välkommen! Åtminstone tills träden börjar tappa bladen och det är dags för krattning…

Ha det gott!
/Fredrik

 

 

 

 

Glöm inte sommarens födelsedagsbarn…

2016-07-28

Härliga tider just nu, med dagar fyllda av krabbfiske, lata stranddagar och grillkvällar med släkt och vänner! Men sen har vi ju några som tenderar att hamna lite i skymundan. Som förloras i sommarens hängmatte-tempo och pokémon-jakt. Och som år efter år får stå tillbaka i perioden när gräset behöver klippas som oftast. Det här är till er. Eller rättare sagt, till er som har en sådan vän eller släkting, vars föräldrar planerade hösten mörkermys lite dåligt. Som gjorde att deras högtidsdag förpassats till årets skuggsida (nej, inte den skuggan man söker efter att man fått nog av en stekande sol), med en liten känsla av övergivenhet.

Jag pratar alltså om sommarens alla födelsedagsfirare.

Så låt oss ta en stund och uppmärksamma dessa; pausa ljudboken och slurpa ur lemonaden och skicka ett grattis-sms eller slå en signal! Det kommer firaren bära med sig i hjärtat länge. En liten omtanke som tränger igenom solkrämens skyddande skal och bevaras som ett härligt minne.

Och vill du slå på stort, så kolla in några av våra present-tips och fixa en kul överraskning på ett par minuter. Sen landar presenten rakt i mottagarens brevlåda och din omtanke är levererad. Och du kan återgå till den sköna solstolen igen.

Ha en fortsatt fin sommar!

/Fredrik

Perfekt motiv till din sommarpresent med godis.

För vi har tagit studenten…

2016-06-03

Lycka. Ångest. Glädje. Oro. Få tillfällen i livet (framförallt i den åldern, när känslorna bara ligger på lur och tar minsta chans till utbrott) innefattas av så många blandade känslor på en och samma gång, som tiden när det är dags för studenten. Och helt plötsligt, efter att med förhoppningsvis varsam hand, blivit lotsad genom dagarna så ställs man framför friheten. En frihet med stort ansvar. Med stora krav. Men framför allt stora möjligheter. Äntligen har man möjlighet, att låta tonåringens existentiella och höga tonarter (Vad ska jag göra med mitt liv?! Åh, vad jag längtar, tills jag får bestämma själv! etc.) få det utrymme som det så länge krävt. ”Varsågod, här har du ditt liv, din frihet. Gör nu det du alltid drömt om.”

Men först ska det såklart njutas av sommaren också. En sista chans att göra sig av med valprycken innan verkligheten och nästa steg knackar på. Så njut och glöm inte; det fixar sig alltid, det ordnar sig nog.

Och har du inte möjlighet att vara med och uppvakta den som nu kastar sig ut i livet? Kolla då in våra fina studentpresenter som innehåller både gott, kul och kärlek.

Studentmotiv

Ha en fin sommar!

/Fredrik

Mors Dag är snart här!

2016-05-06

För många är hon den största. Hjälten. Tröstaren. Vännen. Den som du gärna kryper upp hos för lite trygghet, både fysiskt men också mentalt då avståndet i mil kan vara för långt. Så att mamma har sin egen dag, är henne väl förunnat! Och i år är det den 29:e maj och vi har så klart proppat lagret fullt med goda presenter till Mors Dag 2016. För även om du inte har möjlighet att fira henne på plats, så kan du ju skicka henne en kärleksfull och god överraskning ändå, avsedd enbart för henne. Och en personligt utformad (du vet väl att du kan använda ett eget foto som motiv på boxen?) gåva, kanske med ett presentkort på favoritmagasinet och lite tillhörande godis, samt en fin hälsning inuti…är inte det avståndskärlek om något? Så du behöver inte tillhöra pyssel-eliten för att ge mamma lite glädjetårar!

Men oavsett hur du väljer att fira din mamma på Mors Dag, med presenter eller ej, så är ändå det viktigaste att du berättar för henne allt det där som hon är för dig. För det är hon värd.

Ha det gott!

/Fredrik

Tack mamma

Winter is coming…

2016-04-13

Känns ju lite märkligt, att i samband med att de första flintastekarna och foliepaketeten läggs på grillen så börjar man längta efter snöstormar, iskyla och något frostiga relationer?! Men är det dags för en ny säsong av Game of Thrones, så är det ju precis så det är. Så med början 25 april (i Sverige) kommer solletande längs husväggarna blandas med svinkalla scener på valfri enhet! Och när nu Game of Thrones går in på sin sjätte säsong, så är det också som världens största tv-serie och med miljontals fans över världen.

Och då dyker ju den självklara frågan upp: Vad smaskar man helst till ett GoT-maraton? Är det chips som gäller? Eller går man för gottepåsen el grande? Eller en pizza-buffé kanske? Och hur ser man helst sina avsnitt; ensam, uppkrupen i mörkret och totalt mobilförbud under dryga 45 min, eller bjuder man in till fest, med kostympris till bästa Game of Thrones-outfit?

Ja, ni hör ju. Frågorna är lika många innan det ens har dragit igång. Och sitter du nu och funderar kring hur kommande säsong blir, så kolla in trailern från säsong 6 nedan för lite smakprov och förväntans-gåshud på armarna…

Ha en fantastisk vår och tänk på att snart är sommaren här! Och vintern. Samtidigt.

/Fredrik

 P.s Vill du överraska din Game of Thrones-älskande vän, med en smarrig box lagom till premiären av säsong 6? Kolla in goda förslag här!

Love is in the air…

2016-01-14

Knappt har julmaten och paniken över brutna nyårslöften lagt sig, innan det är dags att kärlekspynta. Och vi går oerhört laddade in i denna period (Alla Hjärtans är ju som alltid 14/2), mycket tack vare en fantastisk jul, som slog alla rekord. Så tack för ert förtroende, när det kom till julklappsinköpen, det värmer verkligen!

Men tillbaka till februari och dagen vi ger dem vi gillar lite extra uppmärksamhet; jag måste ändå säga att detta är en av våra favorithögtider, då vi får packa och skicka iväg boxar till bredden fyllda med kärlek! Och vi har som alltid laddat med fina kärleksmotiv på sajten och perfekta godisboxar för din speciella vän. Kolla in våra kärleksboxar här.

Men glöm för allt i världen inte bort, att varje dag berätta och visa den du gillar, att du gör just det.

Ha det gott och glöm inte broddarna!

/Fredrik

 

Jul, jul, strålande jul…

2015-11-26

och därtill hörande lagerpåfyllning, såklart! 🙂 Twist, skumtomtar, julenisse och juldoftande kaffe. Just nu älskar jag att komma in på lagret och känna den doft som parfymavdelningen i Tax free-butikerna aldrig lyckas förmedla; lugn (nåja), kärlek och glädje. Och det är ju det julen och kommande ledighet ska handla om! Och en viktig del i det är såklart planering och till viss del icke-planering; vara ute i god tid med alla inköp såklart, så att du sen kan strosa runt i pyjamas med glögg-koppen i handen, med de klassiska jullåtarna i bakgrunden och bara invänta släktmyset. Utopi? Förmodligen, men med drömmar och mål så kommer du kanske en bit på väg i alla fall.

Och när det gäller julhälsningar och klappar, så är det ju inte några problem att lösa det enkelt och smidigt idag, utan att svettas i dunjackan, bland 1000-tals andra vilda julhetsare; för nätet har ju kommit till stan! Så gör det omvänt, börja istället med pyjamas-läget och glöggen och sätt dig med paddan uppkrupen i soffan. Men vet du var du ska börja? Om inte, så har jag ett par tips: www.godisboxen.se/godis/julklapps-boxar/ eller för fina motiv för dina boxar: www.godisboxen.se/motiv/god-jul-gott-nytt-ar/

Njut av ledighet

Så sätt igång och njut av julen redan nu och ha en riktigt skön ledighet!

/Fredrik

Halloween och Fars dag!

2015-10-24

Det är bråda dagar just nu, med läskiga hälsningar som ska tampas om uppmärksamheten med kärleksfulla sådana, som ska skickas till pappa (Fars dag är 8/11). Och det är ju det vi gillar, att det alltid finns tillfällen när det funkar att godisboxa!

Och på tal om vår pumpa-kärlek just nu; du har väl kollat in ett av våra skrämmande (nåja) motiv för Halloweenhälsningarna? www.godisboxen.se/motiv/halloween/gohalloween/

Dessutom börjar pappsens egna boxar komma på plats, kolla in dem här: www.godisboxen.se/godis/farsdagboxar/

Så gå in och beställ redan nu, så riskerar du inte att just din pappas favoriter tar slut.

Ta hand om er och var försiktiga när ni karvar pumpafigurer och lyktor!

/Fredrik

Hero dad

 

Goda nyheter!

2015-09-14

Vi har kommit en bit in i september och därmed också, en bit in i vår planering inför spännande högtider. Och med en energigivande kick-off (tänk vad mycket man kan få gjort när tankarna får fritt utrymme utanför kontorets väggar!) som startskott, så börjar planen utkristalliseras och vi känner oss taggade för att nå nya mål och fortsätta marschen mot att vara top of mind, när ni är på jakt efter goda presenter.

Och på tal om goda, så var det nära att vi fick dra tillbaka en tänkt nyhet, då det kändes osäkert om lagret skulle överleva provsmakningen…Sällan har väl en ny produkt hos oss tagits emot med så öppna munnar som de chokladdoppade mandlarna från spanska Amatller! Och vi tror oss ha hittat en vinnande kombination, som kommer göra era mottagare väldigt glada för omtanken. Lyxiga boxen är namnet på godisboxen som vi tror blir årets vinnare, när det är dags för summering. Men som vanligt är det ju ni som avgör.

Lyxigaboxen

Ha det gott!

/Fredrik

Kom igen nu sommaren!

2015-06-23

Vi väntar ju på dig. Ingen tjänar på att du håller dig undan och gömmer din värme från oss. Vi sliter under det mörka halvåret, med löftet om ljus och tinande solstrålar. Så kom igen nu! Så. Nu var det sagt och den vanligaste tabloid-rubriken avklarad. Nu vill jag prata litegrann om oss istället och om vad du kan göra med alla icke-soltimmar.

För förutom att badkläderna fortfarande ligger nerpackade, så rullar allt på enligt vanliga schemat; folk fyller år, blir sjuka, byter jobb, åker till sommarstugan och, precis som sommaren, behöver pepp. Så anledningarna till att godisboxa den du gillar är de samma, oavsett väder!

Däremot utökar och förändrar vi ju ständigt vårt sortiment, så det lönar sig alltid att kika in under nyheter för inspiration till din överraskning! Bl a hittar du vår stora succé, äppelpaj i box här och även boxen för glassälskaren; glassbil-boxen. Så klicka runt och fundera på vad just DIN mottagare gillar!

Och i väntan på sommaren kan du ju alltid passa på att göra den du gillar glad, med en riktigt god box i brevlådan…

Ha det gott!
/Fredrik

Våren är här!

2015-03-26

Visst, det varierar fortfarande en del i luften, men när krokusen börjar visa sig så känns det ändå lättare att le igen. 🙂 Och ett lika säkert tecken är att vi börjar vårstäda på sajten; ut med vinterkänslan och in med nyheter som passar årstiden bättre. Ex. har vi ju en påsk som närmar sig och våra fyrkantiga påskägg blir allt populärare! Inte så konstigt kanske, för vem blir inte glad för att få ett godisfyllt påskägg som ligger och väntar i brevlådan när man kommer hem från jobb eller skola? Så skicka en god påskhälsning till den du gillar! Här kommer du hitta årets olika alternativ: http://www.godisboxen.se/skicka-paskagg .

Skicka påskägg motiv värpande höna

 

Och behöver du presenttips till vårens födelsedagar? Kika bland våra goda och fina tips på present här.

Det känns härligt, att ha det bästa av året framför oss och jag hoppas att vi ska få fortsätta att glädja era nära & kära med goda överraskningar. Och vi tror på dubbel glädje. Gör du någon glad, så blir du glad. Så enkelt tror vi att det kan vara.

Ha det gott!

/Fredrik

Bokslut och Kärlekens dag 14/2

2015-02-02

Vi har gått in i ett nytt år och vi är väldigt spända på vad det kan innehålla. Vi lämnar ett 2014 som, glädjande nog, visar att vår resa mot att bli den bästa presenttjänsten, fortsatt går i full fart och i rätt riktning. Så självklart sporrar detta oss, att bli ännu vassare! Och som ett led i detta, så kommer vi inom kort presentera förbättringar på sajten som förhoppningsvis gör det ännu roligare att köpa sina presenter och överraskningar hos oss. Så håll utkik!

Dessutom är det snart dags att visa lite extra omtanke mot den man gillar; alla hjärtans dag är ju som vanligt 14/2! Så gläd ditt hjärta, vän eller mamma/pappa med en kärleksfull gåva som verkligen berättar vad du känner.

Kärleksnalle

Nalle – gulligt motiv till din godisbox

 

Det lackar mot jul

2014-11-14

Det går snabbt nu, knappt har Fars Dag passerat (som var fantastisk i år, stort tack till alla våra kunder som gav oss förtroendet att förmedla sina känslor för pappa!) innan vi börjar julstöket. Och ser ni framför er, att vi står med mjöliga förkläden och munnarna fulla med pepparkaksdeg, samtidigt som vi försöker trassla ut julgransbelysningen, så är jag ledsen att göra er besvikna…nej, det handlar mer om att säkerställa att lagret nu börjar bli julfyllt, att se till att all marknadsföring är ok:ad och klar och att ingen biter huvudet av en skumtomte, som behövs i fotostudion när julboxar ska fotas! Helt enkelt ett skönt och oftast ordnat kaos.

Vill du inspireras och kanske redan nu klara av julklappsinköpen (du väljer ju själv önskat leveransdatum, Posten levererar t om 23/12)?

Kolla då in våra julklappstips här: http://www.godisboxen.se/godis/julklapps-boxar och sen fina motiv till din julklappsbox här: http://www.godisboxen.se/motiv/god-jul-gott-nytt-ar

Båda kategorierna kommer förmodligen fyllas på ytterligare med alternativ. Bara jag kan hitta var vi ställde den senaste pallen med godis…
Ha det gott!

/Fredrik

Motiv till julklapp i godisbox

 

Dags för pappa att stå i centrum

2014-10-29

Den 9:e november är det dags för Fars Dag igen och självklart är sajten fullsmockad med goda tips på vad du kan glädja din pappa med. Och vi lovar, det finns inte en slips så långt ögat kan nå! Eller vänta, som motiv kan du faktiskt hitta en, men den använder han bara för att ställa i bokhyllan som ett minne över en kärleksfull hälsning han fick på sin dag; inte för att hänga runt halsen.

Så för en riktigt bra Fars Dag present, fylld med både kärlek (förslagsvis via ett eget foto som du använder som motiv och med en fin hälsning) och hans favoritgodis, kika på våra alternativ här! Och visst är det skönt, att även när man inte har möjlighet att träffas, så kan man skicka en god kärlekstanke…

Ha det gott!

/Fredrik

Världens bästa pappa

 

 

 

Årets läskigaste helg och nya boxar!

2014-10-12

Fredagen 31/10 är det dags för Halloween och äntligen får vi ge efter för vår inneboende önskan att spöka ut oss och ta fram vårt mest skrämmande jag…eller? Men oavsett om du draperar dig i spindelnät och ketchup i mungipan inför festen eller inte, så är det åtminstone en chans att få frossa lite extra i godis! Inte minst för de mindre killar och tjejer, som älskar att springa bland husen och ”trick or treata” och som hoppas på att få lite annat i sina påsar, än trädgårdens fallfrukt.

Och på tal om de mindre, så brukar de bli barnsligt (inte så konstigt kanske, med tanke på åldern…) glada över att få en godisbox i brevlådan! Så passa på att överraska dem med en läskigt god box! Våra ruskigaste Halloween-motiv för boxen hittar du som vanligt under: http://www.godisboxen.se/motiv/halloween och perfekt godisbox här: http://www.godisboxen.se/godis/till-barn/halloweenboxen

Halloween hälsning

Och för dig som bara letar efter en rolig och uppskattad presentbox, ex. till någon som fyller år, så har vi ett par härliga nyheter; kolla in dessa:

http://www.godisboxen.se/godis/trissboxar/kloverboxen passar för den du vill ge chansen till ett stort tillskott i kassan. Men går det inte vägen med skrapet, så finns det gott godis att trösta sig med.

http://www.godisboxen.se/godis/skicka-chokladboxar/godingboxen är fullproppad med de mest populära kolorna. Vem skulle inte bli glad för denna smarriga box på sin födelsedag?

Ha det gott!

/Fredrik

Härliga höst!

2014-08-12

Kanske lite provocerande, men vi har ju faktiskt haft en fantastiskt sommar, och då kan vi väl försöka se positivt på det som komma skall? Och visst, det blir lite kyligare framöver, men samtidigt så känns det som att allt tar fart igen, efter ett par dåsiga månader. Och det gillar jag! Och när det gäller vår egen fart, så är det fortsatt full satsning framåt som gäller; marknadsföring skall planeras, nyheter i sortimentet publiceras och nya samarbeten initieras. Så räkna med att det kommer hända en del på godisboxen.se även framöver!

Och vad passar väl bättre än att kicka igång hösten med en skön box, perfekt till alla skolstartare?! Kanske mer anpassat present/kul överrasknings-alternativ till de som skall sätta sig vid sin allra första skolbänk, men varför inte också till de äldre som har sitt barnasinne (och humor, för den delen) bevarat? 🙂 Självklart har vi även tagit fram ett motiv, som matchar boxens innehåll…

Kolla boxen här: www.godisboxen.se/godis/skolstartboxen och kolla motivet här: www.godisboxen.se/motiv/bara-for-att/skolstart

Ha nu en härlig höst, vi hörs igen!

/Fredrik

Nytt gott samarbete!

2014-05-05

Snart är det dags för den årliga hyllningen av mamma (25/5 är det Mors Dag)! Och vad passar då bättre än att presentera ett samarbete som vi är oerhört stolta över? Vi kommer framöver kunna erbjuda utvalda boxar vari det förutom gott godis även ingår ett gåvobevis på en välgörenhetsinsats i något av Läkarmissionens viktiga projekt, som de bedriver för att förbättra livskvaliteten för utsatta människor. Bl a har vi en box fylld med härligt godis samt ett gåvokort, som berättar att du även skänkt 150kr till projektet för att kvinnor i Kongo ska kunna föda på ett rent sjukhus istället för hemma i hyddan. www.godisboxen.se/godis/goragottboxen .

Självklart är vi också med och stödjer deras arbete, så vi skänker 15kr för varje såld sådan box!

Kika mer här på dessa boxar och andra Mors Dags-tips: www.godisboxen.se/godis/morsdagboxar

Ha det gott, ge gott och gör gott.

/Fredrik

Upplev mer med Godisboxen

2013-09-30

Då har vi tagit ytterligare ett kliv framåt; från och med nu, så kan du glädja även din äventyrslystne eller nyfikne vän med en godisbox! För vi har i dagarna lanserat några nya boxar, som förutom gott godis, även innehåller presentkort på upplevelser. Detta gör vi i samarbete med upplevelse .com, som har levererat upplevelser till nöjda kunder sedan 2009, så det känns riktigt bra och som ett viktigt steg för oss i vår kamp för att bli det självklara valet när man vill uppvakta den man gillar! Och snart är det ju dags för Fars dag, så varför inte överraska honom med en ölprovning?http://www.godisboxen.se/godis/presentboxar/olprovarboxen. Säkerligen mer uppskattat än att bygga på en slipskvot som sedan länge redan är fylld…

Ölprovarboxen

Kolla även in våra andra nya boxar här: http://www.godisboxen.se/godis/nya-boxar.

Ha en skön höst, alla!

/Fredrik

Vi gratulerar vinnaren!

2013-04-24

Vinnaren "En dag med den jag gillar"

Stort grattis och hurra!

Av alla fina bidrag och härliga motiveringar – har nu juryn (som består av 8 st härliga bloggare, se vilka längre ner i bloggen!) utsett vinnaren i vår tävling ”En dag med den jag gillar”. Stort grattis till: Cecilia som kommer att få ordna ett mysigt kaffekalas med vännerna! Tack för en fin bild och en bra motivering på hur du vill tillbringa en dag!

Vi tackar er alla för deltagandet i tävlingen och för era fina bidrag! Håll utkik efter nästa tävling…

Snart presenteras vinnaren…

2013-04-17

… i vår tävling ”En dag med den jag gillar”!

Det tuffa jury-arbetet är igång för att välja ut vinnaren som får tillbringa dagen precis som hon/han vill tillsammans med den hon/han gillar. Vi kommer att presentera vinnaren så snart som möjligt.

Stort tack för alla era fina bidrag!

 

Juryn består av dessa bloggare som vi gillar:

Kardemummagumman – http://www.kardemummagumman.se/

Fnulan – http://www.femme.se/fnulan/

Dad4life -http://fames.se/dad4life/

Sokjas framtid – http://blogg.alltforforaldrar.se/sojka/

Miss Fixtrix -http://www.missfixtrix.com/

Bring bling to everything – http://bringblingtoeverything.com/

Meekatt – http://www.meekatt.com/

 

En dag med den jag gillar – version 2

2013-04-08

I vår pågående tävling vinn en dag med den du gillar, så har du chansen att få spendera en hel dag precis som du vill ihop med den du gillar allra mest.  Med hjälp av en bild och kommentar beskriver du hur du helst vill spendera dagen.

Vår idé var att man skulle tävla med hjälp av Instagram eftersom vi på Godisboxen precis startat upp ett konto där, för att sprida ännu mera härlig god känsla på Internet 🙂 Men då många hört av sig och varit ledsna över att de inte kan tävla på grund av att de saknar ett konto på Instagram, så har vi bestämt att det även går bra att maila in bilden till fredrik@godisboxen.se! 

Missa inte chansen att vinna din alldeles egna perfekta dag!

Såhär tävlar du:

1)     Fota en bild på något som för tankarna till det du skulle vilja göra på er dag

2)      Ladda upp bilden på Instagram eller maila till fredrik@godisboxen.se

3)      Tagga ditt bidrag med #godisboxentävling, om du tävlar via Instagram

4)     Kommentera din bild med en förklaring till vad du vill göra på er dag

 

Tävlingen avslutas 14 april klockan 23.59.

 

Lycka till allihop!

Grym vårtävling!

2013-03-14

Tävling En dag med den jag gillargodisboxen.se presenterar – En dag med den jag gillar!

Okej så här är det: Vi på godisboxen.se är ju riktiga suckers för kärlek och vill gärna dela med oss av våra känslor. Så därför skulle vi vilja ge dig chansen att få spendera en dag, precis som du vill ha den, tillsammans med den du gillar. Beskriv med hjälp av en bild och en kommentar för oss på Instagram hur du helst skulle spendera dagen med din favoritperson. Du har då chansen att vinna just precis det. Kanske en middag på härlig restaurang, ett avslappnande besök på spa, ett galet bungyjump eller gå och hälsa på djuren på Kolmården. Det är helt upp till dig!

Såhär tävlar du:

Tävlingen sker via Instagram så för att tävla måste man ha ett Instagramkonto.

1)   Fota en bild på något som för tankarna till det du skulle vilja göra på er dag

2)    Ladda upp bilden på Instagram

3)    Tagga ditt bidrag med #godisboxentävling

4)   Kommentera din bild med en förklaring till vad du vill göra på er dag

Genom att du laddar upp din bild och taggar den med #godisboxentävling godkänner du tävlingens regler och villkor och bilden kan komma att användas i Godisboxens andra kanaler som Facebook och hemsida. För att kunna tävla måste ditt Instagram-konto vara öppet. Kolla i inställningar att det är inställt på off-läget i ”photos are private”. Detta för att ditt bidrag ska vara synligt.  Kontot måste vara öppet och publikt fram tills tävlingens avslut och juryn har tagit sitt beslut. Tävlingen pågår i 1 månad med start 14 mars och avslut 14 april klockan 23.59.

Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från godisboxen.se och ett gäng bloggare vi gillar. Juryns val baseras på kreativitet, stilighet och deras personliga intryck av bilden. Antal Instagram-hjärtan kan också spegla in valet av vinnare.  Juryn avgör vem som vinner och deras beslut kan inte överklagas.

Första pris är presentkort på den/de aktivitet/er du önskar förgylla din dag med, till ett värde av max 2000 kronor. Överstiger kostnaden för aktiviteten 2000 kronor, så får vinnaren själv betala överskjutande del. Presentkortet kan inte lösas in mot kontanter eller andra varor.

Tävlingen har inte på något sätt sponsrats av, administrerats av eller fått någon from av stöd från Instagram eller Facebook.

Juryn består av dessa bloggare som vi gillar:

Kardemummagumman – http://www.kardemummagumman.se/

Fnulan – http://www.femme.se/fnulan/

Englas Showroom – http://englasshowroom.com/

Dad4life –http://fames.se/dad4life/

Sokjas framtid – http://blogg.alltforforaldrar.se/sojka/

Miss Fixtrix –http://www.missfixtrix.com/

Bring bling to everything – http://bringblingtoeverything.com/

Meekatt – http://www.meekatt.com/

 

Ett stort lycka till!

Följ Godisboxen på Instagram här:
Instagram

Vinnarna presenteras!

2013-03-11

Vinnare i Kicktävling

Tävlingen med KickLemon är avgjord…

 

Tack snälla ni för alla fint motiverade tävlingsbidrag! Det är alltid svårt att välja, men en tävling är en tävling och nu har vi valt ut vinnarna, med de motiveringarna vi fastnat lite extra för! Stort grattis till er! Och ni som vunnit, skicka er adress i ett meddelande till oss så kommer vinsten hem i brevlådan i box 🙂

 

 

 

”Gå på bio-boxar” Box fylld med KickLemon + 2 biobiljetter:

Mikael Karlsson – Fin, kärleksfull motivering och ett ”aj” utbrast på kontoret, då vi läste LEGO-meningen 🙂

Katja Hiekka – för att det är ”gubben” du helst har biomys med!

”Tröstpris” (box fylld med KickLemon):

Paola Allegrini – eftersom det är din absoluta favorit (så mamma låter vinsten vara din)

Madelene Elisabeth Jacobsen – dela med din VÄLDIGT gravida kompis och citatet är underbart!

Emely Tuväng – till en höggravid godisgris som dessutom använder vårt verb – godisboxa- det gillar vi 🙂

Och till alla er som inte vann denna gång, håll utkik – för snart presenterar vi vår nästa tävling och den kommer ha en grymt härlig vinst!

Ha det gott!

/Godisboxarna

Kul tävling!

2013-03-07

Tävling Kick lemon

På förslag från våra Facebook-gillare (se FB-inlägget om Kick Lemon), så kör vi nu en tävling! Och det är en enkel sådan…

Gör så här för att tävla:

– Vem vill du ta med på biofilmen ”Små citroner gula”? Motivera varför han/hon förtjänar platsen bredvid dig!

– Svara på frågan: Hur länge har godisboxen.se funnits?

Använd kommentera-knappen nedan för att lämna dina svar. 2 st boxar med Kick lemon med bio och 3 boxar fyllda med Kick lemon, står på spel. Och skynda dig att tävla, för tävlingen avgörs redan på söndag 10/3 kl.15.00.

Lycka till!

Snart är våren här…

2013-02-14

Och det känns ju skönt, efter vad som måste varit den längsta vintern på minst ett år! Och Alla <3´s är, i alla fall för oss, avslutet på en lång snösäsong, en säsong som varit den bästa i Godisboxens historia! Det känns oerhört kul, att vi hela tiden får nya kunder och till viss del hela segment, som hittar vår tjänst när någon ska firas eller på annat sätt uppmärksammas. Anledningar hittar du alltid på presenttips. Och den nya sajten har också inneburit ett stort lyft för våra mobila besökare, då den på de allra flesta sätt funkar utmärkt att besöka och beställa på, oavsett skärmstorlek.

I vår ständiga strävan att hitta bra strategiska samarbetspartners, så kan jag ju också passa på att stolt presentera ett nytt samarbete,: Från och med nu, så har vi godisboxar med presentkort på tidningsprenumerationer från Tidningskungen! Till en början så har vi gjort Gratuleraboxen och Gåvoboxen. Perfekt till den läs- och chokladsugne…

Snart är det dags att börja påsk-ladda och vi hoppas även i år kunna få hjälpa både tidigare och nya företagskunder med påskpresenter till anställda och kunder! Så hör av er till mig, så tar vi en pratstund om hur ni vill att era fyrkantiga påskägg ska se ut i år! Kika även på företagspresenter för att se hur andra har använt godisboxar som företagsgåvor.

Ha det gott!

/Fredrik

Alla hjärtans dag present

2013-01-06

Det blev en visslande avslutning på det förra året och vi kan glatt konstatera, att fler än någonsin ville önska nära och kära en god jul med godisboxar! Förhoppningsvis upplevde vi det stora genombrottet för E-handeln i år och allt fler verkar ha insett fördelarna med att enkelt (och i lugn o ro) kunna genomföra sina inköp.

Efter jul kommer…Alla hjärtans dag! Jo, det är faktiskt så. Januari är lite som en promenad på isiga trottoarer i finskor; lite spännande, men man längtar efter det där sandade stråket som skymtas i fjärran. Och den 14/2 (då mottagarna ska få sin alla hjärtans dag present) är en trygg hamn, där man vet vad som väntar: högt arbetstempo och ett inspirerande jobb med att försöka tillgodose alla våra kunders önskemål, när det gäller att skicka deras alla hjärtans dag present! Och processen är såklart redan igång; både med kärleksfulla motiv som ska in i kategorin ” Alla hjärtans dag” och nya boxar. Men redan nu kan du tjuvkika på det som är under uppbyggnad och som passar när du vill skicka Alla hjärtans dag present på box; kolla nedan!

Alla hjärtans dag presenter:                    Alla hjärtans dag motiv:

Kärlek på Alla hjärtans dag                                        Alla Hjärtans Dag present

 

Men mer kommer, så håll utkik!

Ha det gott!

/Fredrik

 

 

Snart är det jul!

2012-11-23

Fars Dag…vilken vacker dag! Inte bara för att alla pappor som förtjänar det får lite extra uppmärksamhet & uppvaktning, utan även för att vi numera får vara en komponent i att göra många pappor glada på hans dag! Det gör oss såklart superstolta. Vad som också gör oss oerhört glada är att vår nya sajt pallade för trycket som en högtid innebär; självklart var det nervöst innan med en sådan ökning av trafik och även om man logiskt vet att det inte ska vara några problem, så kommer ju alltid den där irrationella känslan smygande, av att en sajt-härdsmälta är oundviklig…Men det funkade klockrent! Och när krutröken lagt sig så visade det sig, att vi ökat försäljningen från föregående år med ca 80%, vilket också känns som ett skönt kvitto på att vårt nya utseende och användargränssnitt tilltalar våra kunder. Kul!

Men nu blickar vi framåt och bara för krutröken

Julmumsboxen

En God Jul box med gott innehåll och kanske ditt fina foto som motiv?

lagt sig så innebär det inte att Godisboxen blir likt en öde western-stad med tomma, dammiga gator, där enbart marklöpare finns kvar… Nejdå, nu tar vi sikte på julen och hoppas få fortsätta glädja mottagare med smarriga godisboxar! Kolla in våra julboxar här! En personlig favorit är ju ”julmumsboxen”, som jag tror blir julens storsäljare! Men kanske tycker ni annorlunda?

Självklart har vi också en mängd julmotiv, om du nu inte vill använda en egen bild som motiv.

Så fixa dina julklapps-inköp redan idag, vi skickar till det datum du själv väljer! För i år ska det vara hårda paket.

Ha det gott!
Fredrik

FARS DAG 11/11- NU LADDAR VI!

2012-10-25

”Låt oss skicka din Fars Dag present!” Ibland blir jag trött på min egen röst och det mantra som för tillfället dominerar min tankevärld, så jag kan ju tänka mig hur det känns för min omgivning just nu…”Jaha, du frågade om jag hade ett bra middagstips, och inte om jag hade ett bra Fars Dag-förslag…” Och till middag skulle det kanske inte passa med en godisbox; fast vänta! Lite kexchoklad och bilar, borde inte det täcka in hela kostcirkeln…? Men så är det att ha startat en presenttjänst, man lever helt enkelt upp lite extra (och för all del, lever sig in i), när det vankas högtid! Och sitter man på facit som skvallrar om supernöjda pappor och roliga alternativ till den randiga slipsen; självklart pushar man för härliga och fina godisboxar då! Dessutom kan man ladda upp ett eget foto som motiv på sin box, vilket gör det hela ännu bättre. Kolla här och ladda upp ett fint kort på dig & pappa, som du använder som motiv!

Och på tal om härliga, så har vi självklart en del nyheter inför årets Fars Dag (11/11); och lite extra glada är vi att kunna presentera vårt nya samarbete med Bokia! Så från och med nu, kommer du även kunna skicka med ett presentkort på böcker i din box, som kan användas både i deras fysiska butiker och på bokia.se. Kolla den här till exempel: Perfekt till pappan som älskar att läsa och vars bokhylla man inte har riktig koll på; nu får han själv välja bok! Och det övriga innehållet gör ju att man bara längtar efter en stund för sig själv…

Vi har även tagit in de klassiska Ferrari-bilarna, som kombinerats i en riktigt nice box, här är den:

Jag vet att ni knappt klarar mer nu, men jag måste ändå avsluta med Shantaram ett eget tips på en riktig Top3-bok…”Shantaram” heter den och är en läsnjutning utöver det vanliga. En underbar miljöbeskrivning av staden Bombay och där några mer eller mindre trasiga själar möts i en vänskap som skildras på ett fantastiskt sätt! Och vet du någon som skulle uppskatta en sådan berättelse, så är den på 900 sidor och får inte plats i en box. Men presentkortet får ju… 🙂

Håll ut ett tag till kära omgivning, det är bara någon vecka kvar, sen ska jag sluta tjata om Fars Dag och då lovar jag att bidra till diskussionerna på ett mer nyanserat sätt! Åtminstone fram till slutet av november; då börjar ju julplaneringen…

Ha det gott!

/Fredrik

HÖSTPRESENTER

2012-09-28

Mycket händer den här årstiden, inte minst i naturen, där det förbereds inför vintern och man bjuds på vackra färgföreställningar. Men jag tänkte inte fördjupa mig så mycket i det. Dels p g a bristande biologikunskaper, men framför allt för att jag tänkte prata om andra spännande saker som händer just nu. Och då tänker jag givetvis på godisboxen. Tro´t eller ej.

Halloween hälsning

Hösten innebär att vi går in i vår mest intensiva period, med högtider som avlöser varandra i rasande takt. Först kommer Halloween, som bara blir mer och mer populär för att överraska någon med en present. Sorry, jag kan helt enkelt inte hålla mig; skyll på min västkustbakgrund om ni vill, men här brukar försäljningen ta en ”skrämmande” fart…Jaja, jag sa ju förlåt! Trick or godisboxa har ju blivit vår lilla slogan, och självklart hoppas vi att det blir en del godisboxande även i år. Glöm inte heller, att kika in våra Halloween-motiv som ni hittar bland våra kategorier.

Och pappsen får ju som vanligt lite extra uppmärksamhet den 11:e november, då det är Fars Dag. Självklart kommer vi ladda även för det, med både motiv & boxar, men mer om det längre fram.

Annars då? Tja, vi har ju faktiskt lagt upp ett par nyheter, som snabbt blivit populära! Bl a ”ekoboxen”, som innehåller ekologiskt godis, som är både gluten- och laktosfritt! Väldigt uppskattat, när man skickar en present till de som inte tål allt. Kika på Ekoboxen!

Dessutom har ”reklamboxen” blivit en favorit; riktigt kul spel med utgångspunkt i reklamens värld. Har vi inte alla någon gång tävlat om vilket företag som ligger bakom en viss slogan? Eller hur loggan ser ut? Se till att bjuda in dig själv till mottagaren av boxen, så att ni för en gångs skull har lite nytta av allt ni lagt på minnet! Och samtidigt ha kul, så klart…Kolla in Reklamboxen!

Så det var väl allt för nu. Men ni; glöm inte inte blanda geléhallon och geishachoklad. Sjukt bra.

Ha det gott!

/Fredrik

PREMIÄR!

2012-09-14

Det känns fantastiskt spännande, men samtidigt nervöst, att äntligen få presentera vår nya sajt för er. Som jag beskrivit tidigare så är det en krävande process, när man bestämmer sig för att göra så stora förändringar som vi ändå har  gjort. Men samtidigt har det varit lika nödvändigt för att kunna erbjuda en presenttjänst, som vi hoppas ska slå det mesta! Och gå nu in och känn er för; och återkom gärna med feedback på hur ni upplever ”nya godisboxen”. Det uppskattas alltid.

Ha det gott & välkomna in!

/Fredrik

 

HÄRLIG PRESENT TILL DEN DU GILLAR!

2012-09-04

Samma goda presenter- men ny sajt!

Lanseringen av vår nya presentsajt sker i nästa vecka, så nu går hela teamet in i ett läge av vad som bäst kan betecknas som, ”Zombie-kör-så –det-ryker-sova-får-vi-göra-i-nästa-liv”!

Texter ska på plats, buggar ska fixas, länkar ska riktas rätt, osv osv…Men det är en oerhört kul process, samtidigt! Och lärorik…

För i och med, att vi nu byter till ett nytt adminverktyg, så får ju hela arbetsprocessen en genomgång; hur vill vi jobba? Vad behöver vi ha i verktyget för att vi ska kunna optimera vår tidsåtgång? Och det som väckt viss munterhet, men även tagit fram rodnadens färg på kinderna; hur effektivt har vi jobbat i det förra verktyget…? Och håll i er nu, för här kommer en godbit för alla er som drar lite extra på smilbanden när någon halkar på ett banaskal: I analysen av vårt nuvarande arbetssätt och användande av adminverktyget, så upptäckte vi en funktion (tydlig och fullt synlig) som hade underlättat en del, om vi använt oss av den. En hel del till och med. Äh, sjukt mycket, för att vara ärlig!

En snabb uträkning ger oss, att vid lite bättre uppmärksamhet, så hade vi sparat över en veckas arbetstid/år…känns sådär faktiskt…Men samtidigt älskar jag, att man hela tiden lär sig något nytt! Eller? Och ni som undrar vad det var för funktion…det förblir en hemlighet, som följer med mig i graven, ty skammen att berätta vore en för stor börda att bära… 😉

NU KÖR VI!

Ha det gott!

/Fredrik

DET ÄR NÄRA NU!

2012-08-20

En del saker sker i stundens ingivelse. Andra efter en stunds eftertanke. Men sen har vi de saker som tar 5 år av vånda, kreativitet, ångest och energi, innan de tar form. Godisboxens nya sajt tillhör definitivt den senare kategorin. Men snart är den uppe och vi ser med spänning fram emot vad ni tycker om den! Just nu läggs de sista pusselbitarna på plats, långt inne i de djupa, värmländska skogarna (nåja, i Karlstad om vi ska vara mindre dramatiska…) hos vår webbyrå Nobox (www.noboxsolutions.se), ett samarbete som vi är mycket nöjda med! Skönt att ha en partner som man litar på och som tänker själv och ifrågasätter, vilket medför att processen hela tiden hålls levande och man får argumentera för sin sak. För det har sannerligen inte alltid varit så enkelt att ta beslutet att bygga nytt, även när det är en nödvändighet…

En högst ovetenskaplig och fullständigt godtycklig jämförelse går att spåra till en viss kategori av småbarnsföräldrar och blivande sådana; man ser fram emot det som komma skall med både rädsla och stor spänning. Smärtan från att bygga en ny sajt går förmodligen inte att jämföra med ev. förlossnings-smärtor, men det gör ont på sitt sätt. Man ska skiljas från det som varit en trygghet (gamla sajten) och värka fram något som man inte har en aning om hur det kommer se ut (ytterligare en skillnad, för en viss aning har man nog som förälder) eller fungera. Visst, det gamla kanske inte längre är klockrent, varken till stil eller funktion; men hallå! Det funkar ju… Och sen har vi ju det steget när idéerna för nya sajten tagit form och man börjar få en bild av hur man vill ha det…då ska kontrollbehovs-knutarna lösas upp och man ska lägga över det till någon annan för själva byggandet. Lättare sagt än gjort. Det får ske stegvis. Utan krav på hur länge nästa steg får hänga i luften. Kanske är vi här i ca 1års-fasen där man, utan att först såga av alla hörn på bord och utan att klä in lillen/lillan i skumgummi, tvingas inse, att ska han/hon kunna gå själv så är det dags att släppa taget nu…Men oj vad häftigt när det funkar!

Nog med jämförelser nu; låt oss bara konstatera att vi alldeles strax tar steget in i fortsättningen på 2012, med en betydligt fräschare, mer modern sajt, bättre anpassad till våra kunder och alla andra som söker inspiration till en present! Och vi älskar era åsikter, så tyck gärna till om det som funkar och det som inte funkar…

Ha det gott!

/Fredrik

Godisboxen.se 9548 gilla-markeringar
Gilla sida