2020-06-22

Med sommar i tanken.

Och kanske är den första tanken att detta blir en sommar som inte liknar någon annan?

Och förmodligen är det ju också så. Den stora gruppkramen blir förmodligen inte lika stor som vanligt och sommarfestens skrålande hörs inte lika högt, då vi väljer att fira i mindre sällskap än det normala.

Men samtidigt är ju sommaren så mycket mer och det blir ännu viktigare att fokusera på det i år. Ledigheten. Binas surr. Lugnet. Att få möjlighet att reflektera kring en vår som gav oss ett nytt förhållningssätt till världen och varandra.

Och kanske kan vi då landa i att det även finns positiva saker att bära med sig? Som den solidaritet som visat sig på många håll, med engagemang för de som haft det tuffast. Eller den ökade empatin och omtanke (vilket vi möter varje dag och som ger oss hopp inför framtiden) som ägnas nära och kära som behövt isolera sig, med kreativa lösningar för att kunna avståndsfika eller bara att ha lite tätare telefonkontakt.

Hm, det är så mina första sommartankar går i alla fall, märker jag. Hur dina går har jag såklart ingen aning om. Men så länge de innehåller dina nära och kära, ett hopp om framtiden och lite sköna sommarvibes, så är jag övertygad om att allt blir bra. Annorlunda sommar eller ej.

Ha en superfin sommar och var rädda om er!

/Fredrik